• HOME
  • GRATARE DE GRADINA
  • BUCATARII DE VARA
  • GRATARE MOBILE
  • CUPTOARE
  • CONTACT
Oferta gratar Personalizare 60 de secunde Plan gratar Gratare 3D Aparitii Media? Cum pregatim focul? Incalzirea cuptorului? Tehnici de gatit? lemn-foc.ro

Cum gatim sanatos?

                                                        Tehnici de gatit?


      Modele unicat, gratare de curte realizate si personalizate dupa preferintele clientilor.

     A. Temperatura maxima 360-400 C.
      La aceasta temperatura *Forte Calore se poate gati pizza si unele tipuri de panificatie:cornuri,covrigi etc. La o astfel de temperatura pizza poate fi gata in mai putin de 2 minute. In contact cu vatra incinsa umiditatea din aluatul de pizza va fi eliminat treptat,prin aceasta metoda pizza se va coace si de sus in jos oferind un blat autentic.
     * Verificati cu atentie si intoarceti.
     * La 20-25 de minute adaugati lemn pentru a mentine temperatura dorita.

     B. Prajire.
      Identic cu un cuptor normal dar mult,mult mai bun si sanatos al tehnicii de gatire/prajire. Odata ce cuptorul este incins la 280-320 C si ati obtinut temperatura optima puteti introduce in cuptor friptura,ciolan,pui...intr-un vas din ceramica sau tava cu putina apa acoperite cu capac sau folie. Mentineti temperatura la 250-300 C adaugand busteni 20-25 de minute(cu flacara mica).Prajirea se face pe baza radiatiilor calde din jar,nu la flacara. Nu uitati sa intoarceti tava si sa verificati. Cand considerati ca este aproape gata (patrunsa) luati capacul/folia pentru a lasa la rumenit sub supraveghere.

     C. Gratar/BBQ in cuptor.
      Aceasta tehnica veche este ideala prin arderea de grasimi care nu intra in contact direct cu jarul.Odata incins cuptorul introduceti gratarul/grilajul cu picioare din fonta sau inox pe care asezam carnea,pestele...Urmariti procesul de ardere asigurand temperatura de 300 C care scade pana la 200 C optim.

     D. Tehnici de coacere.
      Pentru a realiza diferite produse de panificatie,paste,deserturi urmariti etapele.Asigurati temperatura in cuptor 180-230 C, puneti pe vatra cuptorului pe lemne tava (din ceramica ofera o caldura treptat usoara).Se pune capacul la cuptor intredeschis si se coace pe masura ce temperatura scade in cuptor.
     * Majoritatea felurilor de macare se gatesc fara usa,mai putin painea,placinta si alte produse ce au nevoie de coaceri lente pentru care se scoate jarul.

      Painea de casa 230-260 C.
     Asa cum stim de la bunici cuptorul cu lemne este mediul perfect pentru copt painea.Temperatura ideala este de aproximativ 230-260 C.
     * Piroliza/incalzirea cuptorului pana ce cupola devine alba.
      Introduceti painea pe vatra cuptorului si puneti capacul la cuptor.In primele 2-3 minute nu deschideti usa cuptorului pentru a asigura crusta exterioara.In cazul in care temperatura este ridicata si doriti sa o reduceti,scoateti capacul cuptorului.

                                    Va uram pofta mare.
                                                                                Detaliile fac diferenta!



Link-uri
© 2009-2022 eGratare.ro
e Gratare ofera o gama larga de modele de gratare, cuptoare pizza, gratare de gradina, seminee, tot odata venim cu o serie de schite, proiecte 3D pentru gratar din caramida, cuptoare pe lemne, sobe, barbeque, afumatoare, loc pentru ceaun, grill, cuptor traditional, gratar traditional, cuptor paine, cuptor de pizza, gratare de curte, gratare de gradina din caramida, gratare.